tel. 784-490-404

                                                    LOGOWANIE  |  KONTAKT

Herbata pu-erh jest herbatą czerwoną, która przechodzi dodatkowy proces fermentacji i leżakowania. Pochodzi z prowincji Yunnan w południowych Chinach. O ile herbatę pozostałych rodzajów przechowuje się nie dłużej niż rok, o tyle herbata pu-erh może leżeć nawet 50 lat. Jej charakterystyczną cechą jest bardzo silny zapach i smak. Uważana jest za herbatę mającą bardzo korzystny wpływ na zdrowie. Z tego względu np. w czasach dynastii Tang picie herbaty pu-erh było przywilejem cesarza.

Parzenie trwa 3 minuty i odbywa się w temperaturze 90–100 °C. Parzenie Pu-Erh odbywać się może wielokrotnie, bo herbata ta w każdym kolejnym parzeniu oddaje do naparu inne dobroczynne substancje.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 6

Ta strona używa ciasteczek. Proszę zaakceptuj, jeżeli chcesz dalej przeglądać stronę. Więcej informacji

Ustawienia plików cookie na tej stronie, ma na celu zapewnienie najlepszej możliwej jakości przeglądania. Jeśli nadal chcesz w pełni korzystać z tej witryny zaakcpetuj pliki cookie klikając „Akceptuj”. W ten sposób wyrażasz na to zgodę.

Zamknij