tel. 784-490-404

                                                    LOGOWANIE  |  KONTAKT

          Herbata Biała

  • Powstaje z młodych pączków, które jeszcze nie zdążyły się rozwinąć. Zebranie takich pączków możliwe jest jedynie na wiosnę. Krzewy, z których powstać ma biała herbata, są czasami dodatkowo chronione przed słońcem – ma to zapobiec wykształceniu się chlorofilu. Pączki następnie więdną i są suszone. Herbata ta produkowana jest głównie w Chinach. Herbata biała ma odcień lekko srebrnawy, a po zaparzeniu ma kolor jasnosłomkowy. Jest to jeden z najdroższych rodzajów herbaty.

.

  • Biała herbata jest wyjątkowo delikatnym naparem. Dlatego proces parzenia powinien się odbyć z ogromną starannością – tak, aby nie straciła w nim swoich właściwości smakowych i odżywczych. Przede wszystkim nie należy jej zalewać wrzącą wodą. Odczekaj kilka minut po zagotowaniu, aby miała ona ok. 85-90⁰C. Należy ją parzyć ok.3-5minut , dwu , trzykrotnie. Dzięki temu herbata biała nabierze pełni aromatu i zachwyci wielowymiarowym smakiem.

 

Wyświetlanie wszystkich wyników: 5

Ta strona używa ciasteczek. Proszę zaakceptuj, jeżeli chcesz dalej przeglądać stronę. Więcej informacji

Ustawienia plików cookie na tej stronie, ma na celu zapewnienie najlepszej możliwej jakości przeglądania. Jeśli nadal chcesz w pełni korzystać z tej witryny zaakcpetuj pliki cookie klikając „Akceptuj”. W ten sposób wyrażasz na to zgodę.

Zamknij