tel. 784-490-404

                                                    LOGOWANIE  |  KONTAKT

Powstaje z młodych pączków, które jeszcze nie zdążyły się rozwinąć. Zebranie takich pączków możliwe jest jedynie na wiosnę. Krzewy, z których powstać ma biała herbata, są czasami dodatkowo chronione przed słońcem – ma to zapobiec wykształceniu się chlorofilu. Pączki następnie więdną i są suszone. Herbata ta produkowana jest głównie w Chinach.

Herbata biała ma odcień lekko srebrnawy, a po zaparzeniu ma kolor jasnosłomkowy. Jest to jeden z najdroższych rodzajów herbaty.

Tę wykwintną herbatę parzyć można trzykrotnie w temperaturze 85-90 ° C. Należy ją parzyć ok. 5-7 min., wtedy biała herbata zachowuje najlepsze wartości smakowe.

Ta strona używa ciasteczek. Proszę zaakceptuj, jeżeli chcesz dalej przeglądać stronę. Więcej informacji

Ustawienia plików cookie na tej stronie, ma na celu zapewnienie najlepszej możliwej jakości przeglądania. Jeśli nadal chcesz w pełni korzystać z tej witryny zaakcpetuj pliki cookie klikając „Akceptuj”. W ten sposób wyrażasz na to zgodę.

Zamknij